startpagina

Draadkoppen

Hier vindt u draadkoppen voor uw bosmaaier. Selecteer de fabrikant en het exacte model van uw bosmaaier. Mocht uw model hier niet bij staan, kijk dan onderaan hoe u de juiste draadkop kiest.

Hier vindt u hoe u de juiste draadkop kiest aan de hand van de schroefdraadsluiten

Wanneer uw model boven niet exact wordt genoemd, kunt u aan de hand van de schroefdraad de juiste draadkop vinden:

Let op: deze aanwijzing geldt alleen voor bosmaaiers met hoekaandrijving. Bij bosmaaiers met een gebogen schacht kan de draadkop vanwege de doorgaans lange bevestigingsbout alleen vervangen worden met een originele draadkop.

Draadkoppen moeten veilig en vast aan de bosmaaier bevestigd worden. Hiervoor is de bosmaaier meestal voorzien van een schroef. In sommige gevalleen is er een boorgat met schroefdraad.

Voor deze schroef moet op de draadkop de juiste schroefdraadadapter gekozen worden. Onze draadkoppen worden altijd met twee verschillende adapters geleverd. Een van de twee moet op uw bosmaaier passen om de kop te kunnen monteren.

U kunt de schroefdraad van uw bosmaaier ook zelf vaststellen en er de juiste kop bij kiezen. Wat heeft u daarvoor nodig? Een schuifmaat. Meet eerste de buitenste diameter van de schroef.

Nu moet u de zogenaamde spoed van de schroefdraad vaststellen. Die wordt bepaald door de afstand van de ene groef tot de andere.

schroefdraad groef Doorgaans worden er 10 groeven tegelijk gemeten, waarna de uitkomst in millimeters wordt gedeeld door 10. Aan de hand van deze kleine tabel voor uitwendige schroefdraden kunt u de schroefdraad bepalen. Mocht u een inwendige schroefdraad hebben, dan meet u gewoon een schroef die in deze schroefdraad past.

Buitenste diameter (A) Maat voor 10 groeven (B) Schroefdraad van bosmaaier Schroefdraad van draadkop Passende draadkop Passende draadkop
8 mm 12,5 mm M8 x 1,25 Innen M8 x 1,25 Außen met een diameter van 10,5 cm met een diameter van 13 cm
10 mm 10 mm M10 x 1,0 buiten M10 x 1,0 binnenzijde met een diameter van 10,5 cm met een diameter van 13 cm
10 mm 12,5 mm M10 x 1,25 buiten M10 x 1,25 binnenzijde met een diameter van 10,5 cm met een diameter van 13 cm
12 mm 15 mm M12 x 1,5 buiten M12 x 1,5 binnenzijde met een diameter van 10,5 cm met een diameter van 13 cm

Zodra u weet welke schroefdraad uw bosmaaier heeft, klikt u op de juiste maat.