startpagina

Kettingaandrijfsystemen

De kettingaandrijfsystemen (aandrijftrommel en aandrijfring) moeten regelmatig worden vervangen. Hier vindt u sterntandwiel, ringtandwiel zoals ook aandrijfring passend voor vele motorzaagtypen

Hier vindt u informatie voor het kiezen van het juiste tandwielsluiten

Zo vindt u het juiste tandwiel/vervangende ring:
Zoek de fabrikant en het model van uw motorzaag.
U heeft de volgende gegevens nodig:
  • Steek
  • Aantal tanden
Verder hebben we een pdf om uit te printen, met daarop de naven van de meest gangbare aandrijfringen op ware grootte. Leg uw originele aandrijfring op de afbeelding en vergelijk. Heeft u de juiste gevonden?
Steek
Meet de afstand van 3 schakels in mm. De steek kunt u hier aflezen:
steek
16,5 mm = 325"
19,1 mm = 3/8"
20,5 mm = 404"
Kettingaandrijftrommel Kettingaandrijftrommel
Kettingaandrijftrommels bestaan uit één deel, zijn duurzaam, eenvoudig in het gebruik en zeer populair. Kettingaandrijving en koppelingstrommel vormen één component en worden volledig vervangen.
Ringwiel met verwisselbare ring Ringwiel met verwisselbare ring
Het tweedelige ringwiel is het beste aandrijfsysteem voor de meeste zagen. De ring is vrij beweegbaar op de as geplaatst en optimaliseert zo de uitlijning van ketting en zaagbladen.
Vervangende ring Vervangende ring
Voor het tweedelige ringwiel. Het vervangen van de ring is heel eenvoudig. Op de lange termijn is het systeem voordeliger, omdat in eerste instantie alleen de ring vervangen hoeft te worden en niet de koppelingstrommel! Dit ringwiel zorgt voor voorzichtiger zagen, een rustige loop van de ketting en minder slijtage.