Bosbouwwerkzaamheden en gebruik motorzagen in de zomer

Overzicht van werkzaamheden met de bijpassende uitrusting

Natuurlijk: herfst en winter zijn de hoogseizoenen in de bosbouw. Maar ook buiten het bosbouwseizoen valt er altijd wel iets te doen. Welke taken en uitdagingen ons 's zomers wachten in het bos leest u hier. Ook dan is de juiste beschermende uitrusting heel belangrijk. Juist bij hoge temperaturen moet u aan de juiste bescherming blijven denken en geen risico's nemen! Hier vindt u een overzicht van luchtige lichte beschermende uitrusting speciaal voor warmere dagen – die u goed beschermt tijdens werkzaamheden met de motorzaag.

Onderhoud en regulering gemengd groen

Gemengde bossen bepalen op veel plaatsen niet alleen het landschap, maar spelen ook een belangrijke rol bij het tegengaan van de klimaatverandering. Ze zijn namelijk stabieler omdat het risico van aantasting door milieu-invloeden gespreid is over meer boomsoorten. Maar een gemengd bos betekent ook: concurrentie tussen de soorten. Omdat ze niet allemaal even sterk zijn, moeten we ons ook bekommeren om onderhoud en regulering.

Regulering gemengde aanplant
Vraatbescherming groenonderhoud

Sommige planten in het bos zijn bevorderlijk voor de groei van de jonge aanplant en beschermen hen bijvoorbeeld tegen hitte en uitdroging. Maar concurrerende planten kunnen de aanplant afremmen of zelfs verdringen en moeten worden aangepakt bij de onderhoudswerkzaamheden. Een bijzonder hardnekkig voorbeeld hiervan is de braam (rubus sectio rubus). Als er daar teveel van komen ontnemen ze de bomen licht en voedingsstoffen en wordt de gezondheid van de gemengde aanplant aangetast. Hier vindt u de belangrijkste gereedschappen om het evenwicht in het bos te bewaren.

Carving

Zomertijd is carvingtijd! Artistiek zagen met de motorzaag vergt niet alleen oefening maar ook de juiste uitrusting. Zo'n kleine handzame en lichte motorzaag is het best. Verder zijn er speciale zaaggarnituren. Carving-zaagbladen hebben een zeer kleine diameter aan de punt van de zaag. Daarmee kunt u bijzonder nauwkeurig te werk gaan.

Carving-garnituren

Carvingbladen en zaagkettingen voor veel merken.

Nu bekijken

Lichte kleding met snijbescherming

KOX Mistral 2.0 snijbeschermingsbroek

KOX Mistral 2.0 snijbeschermingsbroek

Donkerblauw

Wie zonder veel toestanden professioneel en comfortabel beschermd wil zijn, kiest de ongecompliceerde en luchtige KOX Mistral 2.0. Beproefde snijbescherming en ademend stretchmateriaal zorgen voor een perfecte combinatie. Ander functionele details zijn de slijtvaste en waterafstotende versterkingen aan de onderkant van de pijp, ventilatieritssluitingen op de achterzijde van het been en de grote zijzakken met gentegreerde zak voor de mobiele telefoon.
91,42
Nu bekijken

KOX Protector 2.0 zaagschoenen met Gore-Tex

Blauw/oranje

De al jaren beproefde combinatie van hoogwaardig waterproof leer en Gore-Tex-membraan met de Micro-Dry-voering maken de Haix zaagschoen in het KOX-design tot de ideale koploper in de bosbouw. Met zijn gripvaste rubber-PU-zolen, het diepe bergzoolprofiel en een anatomisch gevormde stalen neus staat hij garant voor veilige zekerheid op elk type terrein en bij alle weersomstandigheden.
  • Waterdicht en extra ademend dankzij Gore-Tex
  • Slipvast met bergprofiel
  • Perforatiebestendig en isolatie tegen kou
  • Snelle en lichte binding
  • Roestvrije beslagen
223,60
Nu bekijken
KOX Protector 2.0 zaagschoenen met Gore-Tex

Ademende functionele kleding

Bescherming tegen teken

Heeft u vragen of niet gevonden wat u zocht?

Onze servicehotline: 0800 096 69 66

ma - do: 08.00 - 16.00 uur

terug