menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Smeermiddel

Biologisch afbreekbare kettingolie, 2-takt motorolie zoals ook KOX Premium spray en KOX universeelreiniger voor het onderhouden en smeren van uw gereedschap.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Koop hoogwaardige smeermiddelen en brandstoffen bij KOX

Kwaliteit en goed onderhoud lonen: kettingzagen, motorzeisen, grasmaaiers en bosbouw- en landbouwmachines met een verbrandingsmotor slijten minder snel als ze hoogwaardige brandstoffen krijgen en zorgvuldig onderhouden worden. Daarom moet u altijd producten van hoge kwaliteit kiezen. Of het nu gaat om een spray, een eenvoudige jerrycan of een praktische combi-brandstofhouder: benzine, smeervetten, enz. voor motoren en andere onderdelen zijn in het KOX assortiment ruim aanwezig.


Met tweetaktolie komt de tweetaktmotor in beweging

Tweetaktolie is geschikt voor alle apparaten met een tweetaktmotor. Afhankelijk van de toepassing varieert de mengverhouding van olie en benzine. Het product is geschikt voor tuin- en bosbouwgereedschap dat op benzine werkt. Hiertoe behoren bijvoorbeeld heggenscharen, bosmaaiers, bladblazers, grasmaaiers en kettingzagen.


Tweetaktbenzine: milieuvriendelijke brandstof voor luchtgekoelde tweetaktmotoren

Aspen 2 is een zogenaamde 'groene benzine' die wordt gemaakt van de koolwaterstoffen uit fossiele brandstoffen. De voordelen: deze brandstof wordt als aanzienlijk schoner beschouwd dan conventionele benzine en wordt, in tegenstelling tot andere mengsels, niet binnen de aangegeven houdbaarheidsperiode in de jerrycan gescheiden. De brandstof werkt vrijwel geheel zonder schadelijke benzeen en polyaromaten. Aspen 2 is geschikt voor luchtgekoelde tweetaktmotoren van kettingzagen, motorisch aangedreven zeisen en heggenscharen.


Aspen 4: de variant voor de viertaktmotor

Net als bij Aspen 2 is ook aan het Aspen 4-mengsel geen olie toegevoegd. Hierdoor is deze brandstof nog zuiverder en milieuvriendelijker. Deze alkylaatbenzine kan worden gebruikt voor onder meer de tanks van grasmaaiers, bodemfrezen en boten met viertaktmotoren.


Daarom zijn oliŽn van KOX een goede keuze

Bij kettingzagen is het belangrijk dat niet alleen kettingen en zaagbladen regelmatig worden geolied, maar ook de motor dienovereenkomstig wordt verzorgd. Zoals bekend wrijven de cilinders tijdens de werking voortdurend tegen elkaar en kunnen zo snel verslijten. De olie, die bij tweetaktmotoren in een voorgeschreven mengverhouding aan de benzinetank wordt toegevoegd, gaat de voortijdige slijtage van zwaar belaste motoronderdelen tegen.


Het smeermiddel voor de ketting wordt in een aparte tank gedaan. Van daaruit transporteert een pomp de kettingolie naar de zaagketting. Volgens een onderzoek van het Kuratorium fŁr Wald- und Forstarbeit (KWF; Raad voor de Bosbouw en Bosbouwtechniek) ligt het verbruik van een kettingzaag rond 0,3 tot 0,4 liter olie per uur. De hoogwaardige zaagkettingoliŽn van KOX kenmerken zich door de volgende eigenschappen:Als u een bijdrage wilt leveren aan de bescherming van het milieu, koop dan biokettingolie van KOX en Oregon . Het minerale smeermiddel is gemaakt op basis van minerale olie. Biologische zaagkettingolie bestaat voornamelijk uit koolzaadolie, waaraan wat opgelost rubber en verdikkingsmiddelen zijn toegevoegd. Het product is biologisch afbreekbaar en huidvriendelijk. De ecologische versies van KOX en Oregon zijn bekroond met het Duitse keurmerk 'Blaue Umweltengel'.


Onderhoud en reiniging om voortijdige slijtage te voorkomen

Hoogwaardige, stroperige oliŽn, waarmee de zwaar belaste delen van de kettingzaag regelmatig worden voorzien, zijn slechts een van de maatregelen om de levensduur van het apparaat te verlengen. Daarnaast is het net zo belangrijk om de zaagdelen regelmatig te slijpen. Voor het onderhoud van kettingzagen, enz. beschikt de KOX shop over het juiste gereedschap en onderhoudsmiddelen.


Ook het regelmatig schoonmaken is een niet te onderschatten factor, die meteen twee voordelen met zich meebrengt: een schone ketting gaat niet alleen langer mee, maar maakt het apparaat ook gemakkelijker te bedienen. Hiervoor is een universele reiniger erg handig. Daarnaast biedt KOX voor elk onderdeel het juiste reinigingsmiddel: van rem- tot motorreiniger.


Smeervetten voor verzorging en bescherming tegen corrosie

Smeervet is een halfvloeibaar smeermiddel dat voor 80% uit smeerolie bestaat. Er worden ook verdikkingsmiddelen en verschillende additieven aan toegevoegd. Het voordeel: zelfs bij hogere temperaturen en draaibewegingen begint het tandwielvet niet te druppelen en hecht het goed aan de onderdelen van het apparaat. Het verzorgt de machineonderdelen en beschermt tegen corrosie. Contactspray is eveneens geschikt voor roestbescherming van schroeven, moeren, bouten, scharnieren en accupolen.


Als u een vetspuit gebruikt, kunt u eenvoudig de metalen onderdelen van tractoren, aanhangerkoppelingen, enz. smeren. Een accu-vetspuit zorgt voor nog meer gemak en is in sommige gevallen zelfs onmisbaar bij het bijvullen van vet in machines. Het wordt vooral gebruikt in de land- en bosbouw, maar ook in de industrie en de doe-het-zelfsector.