menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Kleding en bescherming

Werkkleding en beschermende uitrusting om in de natuur te werken: van veiligheidszaagkleding voor de bosbouw en klassieke werkkleding tot hoofdbescherming en outdoorkleding. U vindt hier eveneens een topselectie van zaagschoenen, werkschoenen en functioneel ondergoed.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Meer veiligheid op het werk dankzij persoonlijke beschermingsuitrusting

Iedereen die in de bosbouw of onder andere risicovolle omstandigheden werkt, heeft kleding nodig die de persoonlijke veiligheid verhoogt en tegelijkertijd maximaal comfort en functionaliteit biedt. De juiste werkkleding in de vorm van persoonlijke beschermingsuitrusting verkleint de kans op ongevallen of letsel vele malen.


Het uitgebreide assortiment beschermende kleding en accessoires omvat:Ook outdoorkleding, functioneel ondergoed, accessoires en EHBO-producten dragen bij aan de grootst mogelijke veiligheid van top tot teen.


Bosarbeiders kunnen hun persoonlijke beschermingsuitrusting naar eigen wens en behoefte samenstellen. Reeds bestaande beschermende kleding voor bosbouw, tuinieren of het werken met zwaar materieel kan worden aangevuld met artikelen uit het KOX online assortiment met hoogwaardige kleding en uitrusting.


Onmisbaar: professionele beschermende kleding voor werkzaamheden in de bosbouw

Iedereen die in het bos werkt, heeft kleding nodig die optimaal beschermt tegen verwondingen of ongelukken. Hoogwaardige veiligheidskleding is daarom essentieel, vooral bij het werken met een kettingzaag. Onder de kleding van op veiligheid geteste merken zoals veiligheidskleding van KOX en bosbouwkleding van PSS vinden zowel professionele als niet-professionele boswerkers alles wat ze nodig hebben voor hun persoonlijke beschermingsuitrusting.


Hoogwaardige bosbouwkleding van topkwaliteit

Dankzij de speciale materiaalsamenstelling en constructie bieden bosbouwjassen maximale bewegingsvrijheid bij het werken met zwaar materieel en betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden. Tevens minimaliseren ze het risico op letsel. Ventilatieopeningen en praktische zakken vergemakkelijken het werk en verhogen het draagcomfort. Voor een betere zichtbaarheid en dus meer veiligheid bij het werken in het bos of op het land, zijn veel jassen voor bosbouwwerk in signaalkleuren uitgevoerd. Felgekleurde, van reflectoren voorziene signaalkleding, die uw zichtbaarheid vele malen vergroot, is niet alleen nuttig bij het werken in het bos, maar ook bij wegen, spoorlijnen en op bouwplaatsen.


Ook snijbeschermingsbroeken zijn ontworpen om de veiligheid te vergroten bij het werken met kettingzagen of zware werktuigen. Ze zijn verkrijgbaar als gewone broek of tuinbroek met een zak voor of als compleet veiligheidspak. Het buitenmateriaal is waterafstotend zoals dat van bosbouwjassen. Ventilatieopeningen en ritssluitingen zorgen voor een aangenaam draagklimaat. Steekzakken opzij, heup- en beenzakken bieden ruimte voor alles wat op u het werk altijd bij de hand wilt hebben.


Veiligheidshandschoenen beschermen de handen tegen overmatige belasting en verminderen het risico op letsel tijdens het werk. Het assortiment omvat werkhandschoenen voor elk toepassingsgebied, bijvoorbeeld voor nauwkeurig montagewerk of voor werkprocessen met zware belasting door werkmaterialen of machines.


Naast bescherming voor de handen bieden degelijk vervaardigde werk- en veiligheidsschoenen bij elk type werk betrouwbare bescherming en enkelondersteuning. Het assortiment omvat kunststof neuzen, stalen neuzen en snijbeschermingslaarzen, evenals veiligheidsschoenen in verschillende materialen en pasvormen.


Nuttige aanvullingen op persoonlijke beschermingsmiddelen

Voor uitgebreide gehoor-, gezichts- en hoofdbescherming bij het werken in het bos, in de tuin, bij apparaten of machines biedt het assortiment beschermingsmiddelen alles van bosbouwhelmen tot uitstekende gehoorbescherming en gecertificeerde veiligheidsbrillen. Gehoorbescherming met een geïntegreerde radio maakt het gemakkelijker om met collega's te praten tijdens het werken in het bos of elders.


Natuurlijk is er ook gedacht aan eerste hulp. EHBO-sets, verbanddozen, insecten- en tekenwerende middelen en andere artikelen voor medische zorg en preventie zijn een goede investering om verwondingen te voorkomen of professionele zorg te bieden.


Verdere accessoires zoals schoenveters, inlegzolen, verwisselbare fleece voor veiligheidsmaskers, reserveonderdelen en werkhulpmiddelen bieden nog meer comfort en veiligheid in het bos en in de tuin.


Stel online uw persoonlijke beschermingsuitrusting en bosbouwkleding samen

Over het algemeen is veiligheids- en bosbouwkleding even geschikt voor mannen als voor vrouwen. Sommige artikelen uit de categorie veiligheidskleding die in de webshop verkrijgbaar zijn, zijn KWF-gecertificeerd. Dit betekent dat ze aan snijbeschermingsklasse 1 voldoen. Het keurmerk wordt toegekend door het Kuratorium für Wald- und Forstarbeit (KWF; Raad voor de Bosbouw en Bosbouwtechniek) en classificeert kleding en beschermende artikelen voor bosbouw voor hobbyisten en professionals. De bijbehorende informatie vindt u in de betreffende artikelbeschrijving.


Bij vragen geeft de klantenservice persoonlijk advies aan iedereen die werkkleding of bosbouwkleding wil kopen. Daarnaast maakt het aanvullende dienstenaanbod KOXconnex bemiddeling van regionale diensten mogelijk.