menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Hoofd- en gehoorbescherming

Bei het werken in het bos is de Hoofdbeschermingscombinatie een optimale bescherming voor het hoofd, ogen en voor het gehoor.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Hoofdbescherming van KOX: bosbouwhelmen met gezichts- en gehoorbescherming

Voor optimale veiligheid in het bos komt het aan op betrouwbare bescherming voor het hele hoofd. Daartoe behoort een bosbouwhelm met gezichtsbescherming en hoogwaardige gehoorbescherming. Omdat verschillende taken verschillende eisen stellen, omvat het assortiment KOX hoofdbescherming gerenommeerde merken zoals 3M Peltor en Protos, evenals losse onderdelen, reserveonderdelen en hoofdbeschermingscombinaties bestaande uit veiligheidshelm, vizier, veiligheidsbril en gehoorbescherming.


Wat hoort er bij volledige hoofdbescherming?

Voor een zo groot mogelijke veiligheid bij bosbouwwerkzaamheden is het belangrijk om in het bos de juiste kleding te dragen. Slijtvaste veiligheidskleding is bij het werken met kettingzagen net zo belangrijk als een solide bosbouwhelm. Deze beschermt het hoofd tegen vallende takken en zelf vallen en voorkomt ernstig hoofdletsel. Tot de allroundbescherming behoort echter ook betrouwbare gezichts- en gehoorbescherming, omdat splinters, kleine deeltjes en motorgeluid de gezichts- en gehoororganen permanent kunnen beschadigen als deze niet voldoende worden beschermd.


Beschermende uitrusting voor hoofd, nek, gezicht en gehoor is verkrijgbaar in de vorm van veiligheidshelmen met geïntegreerd gezichtsvizier en gehoorbescherming, maar ook in individuele combinaties bestaande uit:Bij het werken met de kettingzaag behoort de veiligheidshelm met vizier tot de persoonlijke beschermingsuitrusting. Het dragen van oog- en gehoorbescherming wordt aanbevolen voor werkzaamheden waarbij geen helmbescherming vereist is. Zo zijn de ogen beschermd en blijft het gehoor ongedeerd dankzij een passende dempingswaarde.


Hoofdbescherming, gezichtsbescherming en gehoorbescherming met KWF-certificaat

Bij de keuze van de juiste veiligheidshelm is het kwaliteitskeurmerk doorslaggevend. De bij KOX verkrijgbare modellen voldoen aan de belangrijke EU-normen EN 397, EN 352-3 en EN 1731 of zijn tevens gecertificeerd door het KWF. Het certificaat verklaart de kwaliteit van persoonlijke beschermende kleding bij bosbouwwerkzaamheden, getest door het 'Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik' (Raad voor de Bosbouw en Bosbouwtechniek).


De bij KOX verkrijgbare hoofd- en gehoorbescherming omvat helmen, veiligheidsbrillen en oorbeschermers, dit zijn uniseks modellen voor zowel mannen als vrouwen. Het assortiment biedt ook versies in signaalkleuren voor een zeer goede zichtbaarheid.


Bosbouwhelmen met vizier en gehoorbescherming

Voor werkzaamheden in het bos is een bosbouwhelm met gehoorbescherming en vizier een must. Omdat ongelukken niet altijd kunnen worden vermeden, garandeert alleen uitgebreide bescherming voor het hele hoofd de beste bescherming. Terwijl de helmschaal beschermt tegen vallende takken, voorkomt het vizier verwondingen door splinters en zaagsel. Bovendien beschermt een professionele veiligheidshelm met vizier tegen het omhoog schieten van de kettingzaag (ook wel 'kickback' genoemd).


Een veiligheidshelm met gehoorbescherming zorgt voor de nodige dempende werking om het gehoor te beschermen tegen lawaai, stof en zaagsel en toch belangrijke instructies of waarschuwingen te kunnen verstaan. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een nekbeschermer. Ventilatieschuifjes, ventilatieopeningen, draagkussens en een verstelbare hoofdband zorgen voor optimaal draagcomfort, ook bij fysiek zwaar werk.


Gehoorbescherming en veiligheidsbrillen

Om bosarbeiders te beschermen tegen langdurige gehoorbeschadiging, moet gehoorbescherming vanaf een volume van 80 dB (A) worden gebruikt. In veiligheidshelmen van KOX is speciale gehoorbescherming geïntegreerd, maar deze kan ook afzonderlijk worden aangeschaft als gehoorbescherming om zelf op een helm te bevestigen.


Voor werkzaamheden waarbij geen helm nodig is, zijn handige oordoppen of oorbeschermers met gewatteerde hoofdband aan te raden voor een uitstekend draagcomfort. Hoogwaardige isolatiekussens en bekleding zorgen voor de beste geluidsbescherming in verschillende toepassingsgebieden in bos en tuin, zelfs bij laagfrequente geluidsniveaus. Het assortiment gehoorbescherming omvat verder:Veiligheidsbrillen zijn geschikt voor lichte zaagwerkzaamheden en zorgen door hun ergonomische pasvorm en lichte maar robuuste materiaal voor een optimale oogbescherming. Dankzij speciale coatings en indirecte ventilatie beslaat de bril niet.


Reserveonderdelen en accessoires voor bosbouwkleding

Ter aanvulling op uw persoonlijke uitrusting voor het werk in het bos vindt u in onze shop ook accessoires, zoals sokken, bretels, riemen, kniebeschermers, gebreide mutsen en meer. Andere nuttige accessoires voor bosbouwkleding zijn:Bosbouwhelmen, gezichts- en gehoorbescherming online kopen

Beschermende uitrusting voor hoofd, gezicht en gehoor kan op betrouwbare wijze letsel en langdurige gehoorschade voorkomen. Daarom is hoofd- en gehoorbescherming de perfecte aanvulling op professionele bosbouwkleding. Of de keuze valt op een volledig geïntegreerde hoofdbeschermingscombinatie of op aparte oog- en gehoorbescherming, hangt ervan af of het lichtere snijwerkzaamheden betreft of activiteiten met een verhoogd risicopotentieel en geluidsniveau.

%%frm=b%%%s%%end%%