menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Zaagbladen

Zaagbladen met of zonder neusstuk, carvingbladen en wisselbare bladhoofd. Geschikt voor vele merken, zoals bijv. Stihl, husqvarna of Dolmar.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Zaagbladen voor kettingzagen: hoogwaardig, precies en robuust

Naast persoonlijke werkkleding en beschermende uitrusting maken kettingzagen deel uit van de standaarduitrusting voor werkzaamheden in de bosbouw en tuin. Of het nu gaat om snoeien of vellen: krachtige zaaggereedschappen kunnen elke uitdaging aan. Ondanks hoge kwaliteit en optimaal onderhoud hebben sommige onderdelen slechts een beperkte levensduur en moeten ze daarom af en toe vervangen worden. Naast de tandwielen en zaagkettingen omvatten deze vooral de zaagbladen van kettingzagen. Bij KOX vinden amateurs en professionals de geschikte zaagbladen voor veel gangbare kettingzaagmodellen.


Zaagbladen voor kettingzagen in eersteklas kwaliteit bij KOX

Wat bij een mes het lemmet wordt genoemd, is bij een kettingzaag het zaagblad. De wat minder precieze term 'zwaard' is ook ingeburgerd geraakt. Geen wonder, want de onmisbare onderdelen van elke kettingzaag zijn immers qua vorm en functie vergelijkbaar met de gelijknamige wapens. Moderne zaagbladen zijn verkrijgbaar met of zonder doorbuigingsster, van massief staal of gelamineerd. Ook qua gewicht zijn er enkele duidelijke verschillen.


Of het nu gaat om carving-zaagbladen of zaagbladen met een stervormige hoofdstang: ook al lijkt het verwisselen van accessoires voor kettingzagen op het eerste gezicht ingewikkeld, uiteindelijk is vooral het meten van het zaagblad van belang. Naast zaagbladen van de internationale marktleider Oregon biedt KOX ook zaagbladen van het goedkopere eigen merk. Beide opties bieden eersteklas kwaliteit en betrouwbare functionaliteit.


Zaagbladen meten en vervangen

Vroeg of laat is het zover: als de kettingzaag niet langer de gewenste zaagprestaties levert, kan dat het gevolg zijn van een versleten zaagblad. In plaats van kostbaar onderhoud te moeten plegen, kunnen bosbouwers, tuinders en hobbygebruikers eenvoudig zelf accessoires en reserveonderdelen voor kettingzagen vervangen. Het meten van de zaaglengte is de eerste stap naar het nieuwe zaagblad. Dit doet u als volgt:Als u alleen het zaagblad wilt verwisselen, moet u de zaagbladaansluiting, steek, groefdikte en gewenste zaagbladlengte kennen om de geschikte varianten in de KOX onlineshop te vinden. Als zaagketting en zaagblad versleten zijn, moeten de volgende parameters worden bepaald. Dit omvat de steek, de dikte van de aandrijfschakels, de tandvorm en de lengte van de zaagketting.


Zaagbladen voor kettingzagen: verschillen en specificaties

Naast de zaagbladlengte zijn er nog andere kenmerken die zaagbladen van elkaar onderscheiden. Zo geeft het zaagbladtype informatie over de betreffende toepassingen en toepassingsgebieden: is een zaagblad gemakkelijk te sturen, snijdt hij bijzonder precies of wordt hij gekenmerkt door zijn lage gewicht? Welke materialen zijn gebruikt? Is het zaagblad breed of smal? Al deze kenmerken onderscheiden de verschillende soorten zaagbladen van elkaar en helpen u bij het kiezen van het juiste model.


Hoogwaardige zaagbladen worden gekenmerkt door een betere smering en langere levensduur. Een aluminium kern maakt van zaagbladen voor kettingzagen echte lichtgewichten. Natuurlijk maken ook bosbouwaccessoires voor het onderhoud van zaagbladen en ander bosbouwgereedschap deel uit van het uitgebreide KOX assortiment. Zo kunt u er bijvoorbeeld meteen vet en een vetspuit of een zaagbladbeschermer bij bestellen.


Zaagbladen gemakkelijk online kopen

Als alle informatie beschikbaar is, kunnen zowel amateurs als professionals de passende zaagbladen uit het KOX assortiment kiezen. Ter vergelijking zijn in de KOX onlineshop schetsen van verschillende zaagbladen en kettingzaagverbindingen beschikbaar. Als u veel slijtage aan het zaagblad hebt of op alle gevallen voorbereid wilt zijn, kunt u praktische voordeelsets bestellen.


De telefonische klantenservice van KOX biedt deskundige ondersteuning bij vragen over het assortiment. Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen via het onlineformulier om eventuele vragen over de verschillende producten te stellen.