menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Zaagschoenen

bosbouwschoeisel: leren zaagschoen en rubberen zaaglaarzen met stalen neus zaagbescherming voor uw veiligheid.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Snijbeschermingsschoenen en -laarzen: omdat veiligheid de hoogste prioriteit heeft bij bosbouwwerkzaamheden

Het juiste schoeisel is essentieel voor de persoonlijke veiligheid bij het werken in het bos, in de tuin of op ruw terrein. Vanwege hun bijzondere materiaaleigenschappen en ontwerp zijn snijbeschermingsschoenen en -laarzen de beste keuze voor iedereen die zijn persoonlijke beschermingsmiddelen wil aanvullen met solide, functioneel en op veiligheid getest schoeisel.


In de shop vindt u hoogwaardig verwerkte, robuuste en duurzame snijbeschermingsschoenen en -laarzen van de merken KOX, HAIX en Oregon in verschillende uitvoeringen: van bosbouwlaarzen met vetersluiting en motorzaaglaarzen met bijzonder hoge snijbescherming tot waterdichte rubberlaarzen met snijbescherming. Hieronder wordt uitgelegd wat belangrijk is bij het kopen van veiligheidslaarzen voor bosbouw en tuinieren.


Dit is wat snijbeschermingsschoenen en -laarzen onderscheidt

Of u nu professional of leek bent: iedereen die bos- of landbouwwerkzaamheden uitvoert, heeft geschikte werkkleding en veiligheidsuitrusting nodig, zoals bijvoorbeeld bosbouwjassen en snijbeschermingsbroeken. Maar ook het juiste schoeisel is onmisbaar.


Bosbouwlaarzen en snijbeschermingsschoenen bieden de nodige bescherming tegen verwondingen en ongelukken. Ze bieden ook een goede grip op ruw terrein en verhogen zo de veiligheid, of het nu gaat om het snoeien, zagen en verwijderen van bomen of andere werkzaamheden in het bos, de tuin en de natuur.


Klassieke werkschoenen met een stalen neus beschermen vooral de tenen tegen vallend puin, zware voorwerpen of machineonderdelen. Veiligheidslaarzen voor gebruik in de bosbouw zijn daarentegen vooral bedoeld voor het werken met motor- en kettingzagen.


Bosbouwlaarzen bieden betrouwbare bescherming tegen verwondingen en ongelukken bij het zagen of andere werkzaamheden in het bos. Speciale snijbeschermingsinzetstukken, die in de schoen zijn geïntegreerd, minimaliseren het risico op snijwonden aan de voeten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende snijbeschermingsklassen.


Het materiaal aan de buitenkant van snijbeschermingsschoenen is waterafstotend, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Meestal wordt er leer of Gore-Tex-materialen gebruikt. Rubberlaarzen met snijbescherming zijn bijvoorbeeld gemaakt van robuust natuurrubber of innovatief membraantextiel. Voor nog meer comfort zijn veel snijbeschermingsschoenen ademend. Ze voeren vocht, dat tijdens het dragen ontstaat, naar buiten af, zonder dat vocht van buiten naar binnen kan dringen.


Snijbeschermingsschoenen met een ergonomische pasvorm zorgen voor de best mogelijke ontlasting van de voeten en voorkomen vermoeidheid. Een thermo-isolerende binnenlaag, bijvoorbeeld van neopreen, maakt van snijbeschermingslaarzen comfortabele metgezellen in het bos of open terrein, zelfs in de winter. Een hogere schacht ondersteunt de enkels, zorgt voor veilig lopen en voorkomt verstuikingen. Een geprofileerde PU-loopzool optimaliseert stabiliteit en grip. De versterkte zool beschermt ook het onderste voetgedeelte tegen blessures.


Dankzij hun speciale ontwerp zijn snijbeschermingsschoenen en -laarzen ideaal voor moeilijk terrein. Maar ook bij werkzaamheden in de tuin of op de bouwplaats kunnen ze goed van pas komen. Als werkschoenen snijbescherming hebben, hebben ze de afkorting CR. Het assortiment omvat hoogwaardige uniseks bosbouwlaarzen die zowel geschikt zijn als snijbeschermingslaarzen voor heren als ook voor dames.


De verschillende veiligheidsklassen voor snijbeschermingsschoenen en -laarzen

Bosbouwwerklaarzen zijn verkrijgbaar in verschillende veiligheidsklassen. Om snijbeschermingsschoenen te mogen heten, moeten werkschoenen voldoen aan de EU-norm DIN EN ISO 17249 en de EG-richtlijn 89/686/EWG, categorie II. Hierbij worden snijbeschermingsschoenen en -laarzen, evenals snijbeschermingsbroeken, onderverdeeld in de volgende vier beschermingsklassen:De maximale kettingsnelheid van de ketting- of motorzaag geeft dus aan aan welke eisen de persoonlijke beschermingsuitrusting moet voldoen. Professionele bosarbeiders en kettingzaagprofessionals kiezen doorgaans voor bosbouwlaarzen met beschermingsklasse 3 of 4. In andere gevallen wordt eerder gebruik gemaakt van snijbeschermingslaarzen van klasse 1 tot 3.


Bosbouwlaarzen van de merken KOX, HAIX en Oregon voldoen aan de hoge veiligheidsnormen van de verschillende snijbeschermingsklassen. Voor de keuze van geschikte veiligheidsschoenen is er een adviesservice beschikbaar. Naast een uitgebreid assortiment snijbeschermingsschoenen bestaat er ook online de mogelijkheid om via het KOXconnex platform (aanbieders van) diensten op het gebied van bos en tuin in de omgeving te vinden.