menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Velwiggen

Kunststofvelwig, kunststofbijzetwig, aluminium velwig, splijwig en aluminium draaisplijtwig in verschillende uitvoeringen.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Velwig en kloofwig: boswiggen voor het vellen van bomen en het kloven van hout

Voor optimale prestaties en de beste resultaten zijn bij werkzaamheden in de bosbouw hoogwaardige kloof- en velwiggen gemaakt van kunststof, aluminium of staal nodig. Hoogwaardige boswiggen van toonaangevende fabrikanten zoals Oregon, Müller of het eigen merk KOX vergemakkelijken het werk en zijn onmisbaar gereedschap als het gaat om het vellen van bomen, het kloven van hout en andere werkzaamheden. Afhankelijk van het gebruiksdoel vergemakkelijken de speciale uitvoeringen zoals bijzetwiggen, draaikloofwiggen of 3-delige wiggen het werk.


Wat zijn boswiggen?

Boswiggen zijn belangrijke hulpmiddelen voor effectief werken in de bosbouw. Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen de kloofwig en velwig. Velwiggen hebben een vlakkere hellingshoek en genereren daardoor meer druk bij het vellen. Kloofwiggen daarentegen hebben steilere flanken en spreiden daarmee wijder over een korte afstand. Het oppervlak van de wig, dat geschubd, geribbeld of voorzien van groeven en weerhaken is, zorgt bovendien voor een slipvaste, stevige grip in het hout. Naast boswiggen worden kloofhamers en kloofbijlen en een wigbijl of bijl met een gladde metalen kop gebruikt bij het werken in het bos en de tuin.


Verschillen tussen vel- en kloofwig

Afhankelijk van of het om het vellen van bomen of het kloven van hout gaat, worden verschillende boswiggen gebruikt. Deze onderscheiden zich als volgt:Welke materialen worden gebruikt voor boswig?

Bij de keuze voor de boswig is het materiaal ook van belang. De volgende opties zijn beschikbaar:Overzicht van andere soorten boswiggen

Afhankelijk van het beoogde gebruiksdoel en de vereisten bieden speciale boswiggen optimale effectieve prestaties voor verschillende activiteiten. Naast de klassieke vel- en kloofwiggen biedt KOX ook de volgende uitvoeringen:Koop bosbouwgereedschap en meer bij KOX

De KOX onlineshop biedt een uitgebreid assortiment gereedschap voor de bosbouw en passende onderhoudsaccessoires voor veilig vel- en kloofwerk. Hoogwaardige en goed gemaakte materialen zorgen voor meer veiligheid en kwaliteit bij het werken in de bosbouw en tuinbouw.


Vooral het werken met zwaar materieel vergt het gebruik van professioneel gereedschap. Voor een optimale bescherming is ook hoogwaardige bosbouwkleding zeer belangrijk. Daartoe behoren onder andere werkhandschoenen en stevige veiligheidschoenen. Wat er ook nodig is voor uw werkzaamheden in het bos: KOX heeft het juiste materieel bij de hand en geeft deskundig advies om u te helpen bij het maken van een keuze.