menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Slijpgereedschap & Accessoires

Elektrische slijpmachine, ronde vijlen en alles rondom het slijpen en onderhouden van uw zaagketting.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Slijpgereedschap en accessoires voor het slijpen van kettingzagen

Voor optimale prestaties heeft een kettingzaag regelmatig onderhoud nodig. Een botte kettingzaag zorgt niet alleen voor meer inspanning bij het werken in het bos, maar zorgt ook voor een nog snellere slijtage, slechte zaagresultaten en een verhoogd risico op ongelukken bij bosbouwwerkzaamheden. Voor maximale veiligheid en de beste prestaties van de kettingzaag biedt KOX hoogwaardige kettingslijpapparaten en andere slijpaccessoires, die kunnen worden gebruikt om zaagkettingen te slijpen en te repareren. Daarbij horen handmatig en elektrisch slijpgereedschap, vijlsets en vijlhouders, klinkgereedschap en slijpstenen.


De kettingzaag slijpen: tekenen van een botte zaagketting

Het bosbouwwerk wordt arbeidsintensiever en de zaagprestaties nemen af? Dan wijst alles erop dat de zaagketting bot is en opnieuw moet worden geslepen. Om slijtage te voorkomen, moet een kettingzaag tijdig worden geslepen of gerepareerd. De volgende tekenen duiden op het bot worden van de ketting:Welke slijpapparaten voor kettingzagen zijn er?

De gevolgen van een botte kettingzaag zijn niet alleen verminderde prestaties als gevolg van grotere inspanningen voor mens en machine, maar ook een groter risico op letsel. Om de zaagkwaliteit en arbeidsveiligheid te garanderen, wordt aanbevolen om de zaagketting te bewerken met een elektrische zaagkettingslijper of met handmatige slijpapparaten zoals een ronde vijl.


Om geschikte vijlhulpmiddelen te vinden, is het belangrijk om op de overeenkomende kettingsteek te letten. Voor elke kettingsteek is een specifieke ronde vijldiameter geschikt. Met een geschikte ronde vijl kunnen de snijtanden nauwkeurig worden geslepen en kan het snijvermogen worden geoptimaliseerd. Bijzonder belangrijk: er mogen alleen speciale zaagkettingvijlen worden gebruikt. Conventionele werkplaatsvijlen zijn niet geschikt voor het slijpen van kettingzagen!


Bij de keuze voor een elektrische slijpmachine inclusief slijpschijven raden wij doorgaans een zaagkettingslijper aan met een stationair toerental van ongeveer 3.000 omwentelingen per minuut voor nauwkeurige slijpprestaties. Voor een optimaal slijpresultaat moeten de slijpschijven een grote buitendiameter hebben. Als materiaal voor slijpschijven worden meestal korundschijven of diamantschijven gebruikt. Welke specifieke afmetingen bij de zaagketting passen, is afhankelijk van het slijpapparaat en de kettingzaag.


Als de zaagketting breekt of als een ketting wordt doorgesneden voor reparatie, bieden een klinkapparaat en een ontklinkapparaat uitkomst. De praktische apparaten zijn eenvoudig te bedienen met behulp van een hendel voor nauwkeurig vastmaken en verwijderen van alle soorten steken en zaagkettingen.

Wat is een dieptebegrenzer?

De dieptebegrenzerafstand verwijst naar de respectieve afstanden tussen de voorranden van het zaagtanddak en de bovenranden van de dieptebegrenzer. De afstand geeft aan hoeveel zaag- en schaafkracht een tand biedt. Hierbij dient te worden opgemerkt dat door het slijpen van de zaagtanden de dieptebegrenzerafstand wordt verkleind. Om ideale zaagresultaten te bereiken, moet de dieptebegrenzerafstand tijdens het slijpen worden gecontroleerd en aangepast. Voor het verkleinen van de dieptebegrenzer biedt KOX het juiste gereedschap: de dieptesteller zorgt voor een nauwkeurige, gelijkmatige afstand.


Het juiste slijpapparaat en accessoires kiezen

Hoewel het handmatig slijpen van de kettingzaag met een ronde vijl nauwkeurige resultaten mogelijk maakt, biedt het gebruik van elektrische kettingslijpmachine met slijpschijven een aanzienlijk sneller slijpproces met minder inspanning, maar met een hogere materiaalafname. Bij het selecteren van een geschikte elektrische slijpmachine moet rekening worden gehouden met de volgende criteria:Slijpgereedschap, snijbeschermingskleding en meer bij KOX

De KOX onlineshop omvat hoogwaardig handmatig slijpgereedschap, zoals ronde vijlen, platte vijlen en vijlsets, maar ook krachtige elektrische slijpmachines. Het assortiment omvat ook hoogwaardige slijpschijven. Praktische accessoires voor stabiel en veilig slijpen zoals vijlhouders, vijlbokken, vijlhulpen en bladslijpers zorgen voor optimale slijpresultaten. KOX biedt modern slijpgereedschap van de hoogste kwaliteit voor de beste zaagprestaties met scherpe kettingzagen.


Maar het gaat niet alleen om het hebben van de juiste apparaten: voor maximale veiligheid tijdens het werken met geslepen zaagkettingen in alle weersomstandigheden zorgt beschermende bosbouwkleding. Daartoe behoren o.a. KOX snijbeschermingskleding, de bijpassende gehoor-, gezichts- en hoofdbescherming en robuuste snijbeschermingsschoenen en werkhandschoenen. Als u vragen hebt over de producten of andere verzoeken hebt, staat de klantenservice van KOX altijd klaar om u te adviseren.