menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

Sappies

Ontlast uw rug tijdens het werk: sappies zijn handig om stammen te verplaatsen.


Sappies zijn handig om stammen te kunnen verplaatsen. Ze kunnen bijvoorbeeld als een grote hefboom worden gebruikt bij het lossen van stammen van de houtstapel of als verlenging van uw armen om uw rug te sparen bij het optillen van brandhout. In ons assortiment sappies vindt u talloze varianten. Zo kunt u de sappie kiezen die het beste past bij het beoogde gebruik.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

Sappies: praktisch bosbouwgereedschap voor het verplaatsen van hout

Bij het werken in het bos en de tuin zijn gemotoriseerde bosbouwapparaten en -machines, zoals kettingzagen en bosmaaiers, belangrijke hulpmiddelen die het werk gemakkelijker en efficiënter maken. Ook bosbouwgereedschap dat door spierkracht wordt aangedreven, wordt vaak gebruikt in de bosbouw en door particulieren. Voor kap- en zaagwerkzaamheden is er bijvoorbeeld veel vraag naar sappies, waarmee zowel amateurs als professionals zelfs grotere stukken hout kunnen optillen en verplaatsen zonder hun rug te belasten.


Het gereedschap lijkt op een houweel. Dankzij zijn speciale vorm is hij ideaal om grotere stukken stam met de hand te verplaatsen. Sappies worden niet alleen vaak gebruikt voor bosbouwwerkzaamheden, maar ook voor het maken van brandhout. Het gereedschap vindt zijn oorsprong in het Alpengebied. De term 'sappie' is waarschijnlijk afgeleid van het Italiaanse woord 'zappa' of 'zappina', wat vertaald kan worden als hark of schoffel.


Met de sappie werkt u ergonomisch en ontziet u uw rug

Sappies worden voornamelijk gebruikt bij het werken in bossen en tuinen om grote en zware stukken boomstam met de hand te verplaatsen. Als verlengde hefboom maken ze het gemakkelijker om boomstammen op de stapel te scheiden of dienen ze als verlengstuk van de arm bij het optillen van brandhout om uw rug te ontzien. KOX heeft verschillende soorten sappies in het assortiment:Talrijke fabrikanten van bosbouwgereedschap zijn bij KOX vertegenwoordigd: naast sappies van gerenommeerde merken als Ochsenkopf, Stubai en Müller biedt het eigen merk van KOX ook diverse modellen in verschillende uitvoeringen. Of het nu gaat om een hoogwaardige handsappie of een sappie voor het snoeien en vellen van kleinere bomen: afhankelijk van hun behoeften en gebruiksdoel kunnen klanten van KOX het juiste vel- en hefgereedschap kiezen uit het grote assortiment.


Opbouw en gebruik van sappies

Door de punt van een sappie in een stuk hout te slaan, kan deze gemakkelijker met de hand worden opgetild en verplaatst dankzij de verlenging van de arm of een grotere hefboomwerking.


Aan de ca. 100 tot 130 cm lange steel van een sappie is in een hoek van ca. 120 graden een licht gebogen stalen punt bevestigd. Afhankelijk van het model wordt de hals van de punt afgestompt, verbreed tot een sterke slagplaat of gaat hij over in een compacte handbijl. De punt is meestal ca. 25 tot 30 cm lang. Het kopgewicht van de meeste handsappies ligt tussen de 500 en 1.500 gram, wat een optimale bediening garandeert.


Getande sappies zijn aan de bovenkant gekarteld voor een betere grip. Ze zijn bijzonder geschikt voor het draaien, keren en trekken van liggend hout in de winter, omdat de gekartelde rug zelfs bevroren hout vasthoudt. Bijzonder compact en handzaam zijn handsappies met een relatief laag gewicht en een kortere steel. Ze worden bij bosbouwwerkzaamheden bijvoorbeeld gebruikt als kloofhamer of draaihulpmiddel, waardoor het makkelijker wordt om met grotere stukken te werken of hout te plaatsen.


Vind het juiste bosbouwgereedschap bij KOX

Afhankelijk van het type toepassing vindt u bij KOX sappies voor zowel professioneel gebruik als particulier gebruik. Of het nu gaat om een sappie, bijl of kloofhamer: experts van KOX helpen en adviseren graag persoonlijk bij het kiezen van het juiste bosbouwgereedschap. Het serviceaanbod KOXconnex maakt het ook mogelijk om dienstverleners dicht bij de klant te vinden die bosbouw- en houtkapgereedschappen zoals kettingzagen, enz. professioneel slijpen en repareren.