menu

Zoeksuggesties

{{{name}}}

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Raadgever

KOX veiligheidskleding

KOX bosbouwkleding voor uw veiligheid: eersteklas broeken met snijbescherming en bosbouwjacks in verschillende uitvoeringen. Van het professionele model voor de hoogste eisen tot het instapmodel.

{{breadCrumbTrailItems.0.text}} {{resultCount}} {{paging.currentPage}} {{paging.pageCount}} {{campaigns.0.id}}
Filteren

Selectie beperken

Filteren

{{record.altPicture}}
{{record.altPicture}}

{{record.Name}}

{{record.Price}}*

KOX veiligheidskleding voor veilig werken

Iedereen die in het bos een kettingzaag hanteert, wil goed beschermd zijn tegen ongelukken. Want zelfs met een professionele omgang en alle nodige voorzorgsmaatregelen kan het nog wel eens misgaan. De KWF-gecertificeerde KOX veiligheidskleding zorgt ervoor dat er niets ergers gebeurt. Deze kleding remt de zaag af door de speciale vezelmix en voorkomt zo verwondingen. Een broek met snijbescherming is daarom een must voor alle bosarbeiders.


Hoe beschermt veiligheidskleding?

Het bijzondere aan KOX veiligheidskleding is het meerlaagse materiaal van bijzonder lange vezels. Als de kettingzaag in contact komt met het lichaam, worden deze vezels in bundels uit het kledingstuk gescheurd. De draden wikkelen zich rond de snijtand en leiden de vezels naar het rondsel. Doordat er zoveel vezels om het tandwiel gewikkeld zijn, kan het niet meer draaien en komt de zaag tot stilstand. Dit gebeurt allemaal in een fractie van een seconde, in de meeste gevallen is dit voldoende om ernstig letsel te voorkomen.


Naast snijbescherming is de KOX werkkleding voor bosarbeiders voorzien van een robuuste en slijtvaste buitenkant. Daarnaast ligt de focus op draagcomfort en bewegingsvrijheid dankzij de flexibele stof. Veel modellen zijn uitgevoerd in signaalkleuren zoals rood, geel en oranje. Ook dit draagt bij aan de veiligheid: de arbeiders worden herkend en zijn makkelijker te vinden als er iemand vermist is.


KOX veiligheidskleding: KWF-gecertificeerd en veilig

Bij het werken met een kettingzaag is veiligheidskleding met een hoge veiligheidsfactor vereist. De norm is hier snijbeschermingsklasse 1, alle modellen van KOX bosbouwkleding voldoen aan deze norm. In de regel voldoen alleen veiligheidsschoenen aan hogere snijbeschermingsklassen. Ook is de kleding KWF-gecertificeerd. De Raad voor de Bosbouw en Bosbouwtechniek kent de twee keurmerken KWF-Standard en KWF-Profi toe - voor instapmodellen en professionele modellen. Hoe vaker het wordt gebruikt, hoe belangrijker het is om te kiezen voor werkkleding die zo duurzaam en comfortabel mogelijk is.


KOX veiligheidskleding voor mannen en vrouwen

KOX veiligheidskleding is even geschikt voor mannen als voor vrouwen; het zijn uniseks modellen. Zowel bovenkleding als broeken voor de bosbouw zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleurencombinaties. Wat ze gemeen hebben, is een hoogwaardige afwerking, een aangenaam draaggevoel en natuurlijk betrouwbare bescherming.


KOX bosbouwjassen

De KOX bosbouwjassen zijn optimaal aangepast aan de eisen van het buiten werken met zwaar materieel. Ze zorgen voor de grootst mogelijke bewegingsvrijheid dankzij stretchmateriaal. Bovendien zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden: de buitenkant is waterafstotend en ook zijn er ventilatie en ritssluitingen gebruikt. Veel zakken voor mobiele telefoons en gereedschap, evenals penhouders ronden het ontwerp af en verhogen het werkcomfort.


KOX snijbeschermingsbroeken

Met de KOX snijbeschermingsbroeken beschermen bosarbeiders ook hun benen tegen verwondingen door de kettingzaag. Ze zijn ook verkrijgbaar als praktische tuinbroek met zak voor of veiligheidspak. Net als de bosbouwjassen heeft de broek een waterafstotende buitenkant en heeft hij ritsen voor een betere ventilatie. De zakken bieden voldoende ruimte voor alle belangrijke spullen die op het werk nodig zijn.


Uniseks veiligheidskleding online kopen

Bosarbeiders kopen KOX veiligheidskleding online direct in de shop of via het bestelformulier. Als u ondersteuning wenst bij het kiezen van het juiste model, kunt u altijd persoonlijk advies krijgen door contact op te nemen met de klantenservice. Afhankelijk van het specifieke toepassingsgebied en persoonlijke voorkeuren is sommige kleding geschikter dan andere. KOX bosbouwkleding omvat een breed assortiment jassen en broeken die het werken met de kettingzaag veilig en comfortabel maken. Geschikte gehoor-, gezichts- en hoofdbescherming mag net zo min ontbreken als beschermende handschoenen. Ook op dit vlak is er voor elk wat wils.