Veiligheidskleding online kopen

Om veilig te werken in bos- en tuinbouw

Bescherming bij werkzaamheden met de kettingzaag: bij KOX vindt u een groot assortiment kleding met snijbescherming van topkwaliteit. Getest door de KWF, in verschillende uitvoeringen als zaag- of tuinbroekmodel – respectievelijk als basismodel of voor veeleisende en professionele gebruikers.

  • Erkend door de FPA: topassortiment van broeken met snijbescherming en bosbouwjacks met KWF-certificaat
  • Verschillende uitvoeringen: zaagbroekmodellen met snijbescherming en tuinbroekmodellen met snijbescherming
  • Van het goedkope basismodel tot het topmodel voor professionals
  • Eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding en competente service

Zaagbroekmodellen met snijbescherming

Tuinbroekmodellen met snijbescherming

Zaagschoenen

Waarom is kleding met snijbescherming belangrijk?

Bij werkzaamheden met de motorzaag is er altijd een hoog ongevallenrisico. Deze apparaten zijn immers erg krachtig en produceren hoge snelheden. Daarom zijn persoonlijke beschermingsmiddelen met snijbescherming absoluut noodzakelijk. Dat geldt zowel voor korte werkzaamheden met de zaag als voor langdurige toepassingen.

Hoe werkt snijbescherming?

Het is belangrijk het volgende te weten: ook kleding met snijbescherming kan geen totale bescherming bieden tegen verwondingen – maar ze voorkomt wel het ergste. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten snijbescherming:

  • Blokkerende snijbescherming: wordt meestal gebruikt voor broeken met snijbescherming en werkt via vezelkussens met lange en erg stabiele draden. Deze draden worden bij een impact samen met de zaagketting uit de kleding getrokken waardoor de ketting blokkeert. Zo wordt de zaag bliksemsnel gestopt.
  • Vertragende snijbescherming: wordt vaak gebruikt in zaagschoenen en is bedoeld om de zaagketting af te remmen zodat ze niet helemaal door het materiaal kan snijden.
terug